Kies taal


Een goede headhunter kiezen, hoe doe je dat?


In België bieden honderden executive search companies hun diensten aan. Logisch dus dat je door de bomen soms het bos niet ziet. Ik word dan ook regelmatig gevraagd een goede headhunter voor te stellen wanneer ik een opdracht weiger omdat ik zelf niet over de specialisatie of het netwerk beschik voor die specifieke opdracht. Want net zoals een dokter zich kan specialiseren, leggen headhunters zich meestal toe op een bepaald segment van de markt.

read more


5 redenen om een headhunter onder de arm te nemen


Je bedrijf zoekt een nieuwe medewerker. De hengel wordt bovengehaald, de dobber uitgegooid, the waiting game begins. De vis die je wil vangen bepaalt waar je je dobber uitgooit. Een Belgische vijver (Vacature, Jobat, VDAB ...), het ruime sop (LinkedIn, Monster, Indeed ...) of een combinatie. Of je zoekt een lokale kweekvijver op, voor junior profielen, het zogenaamde campus recruitment.

read more


Hoeveel kost een headhunter?


Een headhunter of executive search firm helpt bedrijven hogere kaderfuncties of gespecialiseerde profielen in te vullen. Hiervoor bestaat geen standaardvergoeding. De fee hangt af van de specialisatie, de reputatie, de aangeboden diensten, het land, de bedrijfstak en het type van headhuntingkantoor.

read more